Onderhoud van marmer

Onderhoud van marmer vergt een speciale aanpak. Marmer is een kalkhoudende natuursteen en dient op een bepaalde wijze onderhouden te worden. In principe kan marmer de tand des tijds doorstaan, mits het goed wordt onderhouden.

Wat is belangrijk bij het onderhoud van marmer?

Onderhoud van marmerMarmer is een relatief zachte natuursteen en poreus. A.g.v. deze eigenschappen neemt marmer snel stof en vuil op en niet alleen dat, maar als je per ongeluk cola, thee, fruitsap, water, wijn, enz op marmer morst en je veegt het niet meteen op, dan is de kans groot dat je een vlek krijgt en dat het marmer verkleurt. Zodra je iets gemorst hebt, pak een vochtige doek en neem het op om vlekken te voorkomen. Zeker zaken als frisdranken die nog zuren bevatten zijn hier risicovol.

Bij het onderhoud van marmer kun je beter geen agressieve schoonmaakmiddelen of middelen die azijn bevatten gebruiken, die doen het marmer meer kwaad dan goed.

Er zijn speciale reinigingsmiddelen voor het onderhoud van marmer te koop.

Een lauwwarm sopje met soda kan voor het onderhoud van marmer worden gebruikt, maar zorg er wel voor dat je naspoelt met schoon water en het marmer droog wrijft met een zachte doek.

Het beste voor het onderhoud van marmer is regelmatig het oppervlak met lauwwarm water af te nemen, zodat er geen vuil of stof op het marmer achterblijft.