Vlekken op marmer verwijderen

Vlekken op marmer verwijderen is geen aparte kunst. Het is simpelweg een weetje.

Vlekken op marmer verwijderenHet sap van een citroen doet wonderen bij wijnvlekken. Sprenkel wat sap op de vlek en reinig met schoon water en de vlek is verdwenen.

Vlekken op marmer verwijderen gaat heel goed met soda opgelost in water of met ammoniak. Laat het even inwerken en spoel het na met schoon water. Vergeet niet om het geheel daarna met een zeem of zachte doek droog te wrijven. Want zelfs één druppeltje water laat ’n vlekje achter.

Een ander wondermiddel om vlekken op marmer te verwijderen is chloor, doe ’n paar druppels in het sop wrijf de vlek ermee in en spoel het na met water. Heel wat huismoeders (en huisvaders!) gebruiken dit truukje al decennia.

Groezelig wit marmer wordt weer schoon door puimsteenpoeder op het oppervlak te strooien, reinig het met schoon water en wrijf het droog.

Vlekken op marmer verwijderen kan ook door gebruik te maken van schoonmaakmiddelen specifiek voor dat doel. Er is voldoende keus op dat gebied. Een absoluut NO bij vlekken op marmer verwijderen zijn azijn of agressieve, schurende reinigingsmiddelen, want het gebruik ervan beschadigt eerder het marmer en dat is zeker niet het resultaat waar je naar streeft.